toeslagenfraude Premium Corner

Geen speciale betalingsregeling voor meeste getroffen ouders

02 oktober 2018

De dienst Toeslagen heeft naar aanleiding van de toeslagenfraude bij Kinderopvang De Parel in Rotterdam de uitbetaalde kinderopvangtoeslag opnieuw beoordeeld. Volgens Financiën konden gedupeerde ouders verzoeken om een persoonlijke betalingsregeling.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Het blijkt nu dat de meeste gedupeerde ouders helemaal geen persoonlijke betalingsregeling hebben gekregen. De Kamer vroeg D66-minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) om opheldering.

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) beantwoordt de Kamervragen omdat zij betrekking hebben op het beleid van de Belastingdienst.

Strafrechtelijke veroordeling van een van de eigenaars

Rechtbank Amsterdam heeft een van de twee eigenaren van Kinderopvang De Parel strafrechtelijk veroordeeld voor valsheid in geschrift en witwassen. De zogenoemde ontnemingsvordering voor wederrechtelijk verkregen winst is vastgesteld op bijna 866.000 euro.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.