Premium Lock Miljoenen voor ‘onrendabele’ aanpak van zwart vermogen

27 september 2018Leestijd: 3 minuten

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) weet dat een betere bestrijding van belastingontwijking veel geld kost, terwijl extra belastingopbrengsten niet kunnen worden gegarandeerd. Een flinke investering in de opsporingscapaciteit verdient zich echter ook op andere manieren terug.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

In het regeerakkoord is opgenomen dat de Belastingdienst geld krijgt om zwart vermogen beter te kunnen opsporen, en constructies te bestrijden. Het gaat dan niet alleen om een vergroting van de capaciteit, maar vooral om een verbetering van de beschikbare informatie.

Financiën trekt de komende vier jaar 17 miljoen euro uit voor de aanpak van ‘verhuld’ vermogen in het buitenland. Het team ‘Vermogen in het buitenland’ krijgt in 2019 een extra bedrag van 2 miljoen euro. Voor 2020 tot met 2022 is er elk jaar 5 miljoen euro extra beschikbaar.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw