Premium Lock Belastingplannen bevatten toch nog wat verrassingen

25 september 2018Leestijd: 2 minuten
Minister Wopke Hoekstra van Financiën en premier Mark Rutte na het aanbieden van het koffertje met de rijksbegroting en miljoenennota. Foto: ANP

Het belastingpakket voor 2019 is grotendeels conform de verwachtingen maar er zijn toch nog wat onverwachte wijzigingen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De maatregel waarbij ondernemers moeten afrekenen over hoge rekening-courantschulden bij hun BV zit niet in het Belastingpakket 2019. Hiervoor komt volgend voorjaar een wetsvoorstel.

In het Belastingplan 2019 is nu eindelijk een verduidelijking opgenomen voor de beperking van de aftrekbare kosten vanaf 2020. Het regeerakkoord was op dat punt nogal vaag, en latere Kamerbrieven waren ook niet heel duidelijk. Uit het Belastingplan blijkt nu dat het maximale aftrekpercentage ook geldt voor de MKB-vrijstelling en de terbeschikkingstellingsvrijstelling, terwijl dit natuurlijk geen echte aftrekposten zijn.

Een onverwachte, en mogelijk ingrijpende, wijziging is een aanpassing van het inkomen dat meetelt voor twee heffingskortingen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw