belastingontwijking Premium Corner

Is het bestrijden van belastingfraude wel rendabel?

06 augustus 2018Leestijd: 2 minuten

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) weet niet hoeveel het kost om belastingontwijking op te sporen en te bestrijden. Hij laat onderzoeken of een uitbreiding van de opsporingscapaciteit de moeite waard is, en informeert de Kamer op Prinsjesdag.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Er is weer nieuwe informatie opgedoken over de zogenoemde Panama Papers. De Kamer wil weten of deze informatie aanleiding is om belastingontwijking en -ontduiking harder te gaan aanpakken.

Volgens de staatssecretaris onderneemt de Belastingdienst meteen actie zodra de nieuwe informatie beschikbaar is. Het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) heeft de informatie ontvangen, de Belastingdienst kan hierover op dit moment nog niet beschikken.

Opbrengst van de Panama Papers is nog steeds bescheiden

De Panama Papers werden al begin 2016 gepubliceerd, maar de Belastingdienst heeft met die informatie nog niet veel extra belastingopbrengsten behaald. Er is tot nu toe voor slechts 6,2 miljoen euro aan aanslagen opgelegd. De Kamer wil weten of de opbrengsten wel opwegen tegen de kosten die de fiscus moet maken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.