Premium Lock Meer geld voor ouders van jonge kinderen

14 juni 2018Leestijd: 2 minuten
IMG_DIVCom4-2048x1220

Gezinnen met jonge kinderen krijgen de komende jaren extra geld. Het kabinet trekt in 2019 meer geld uit voor de kinderbijslag en de kinderopvangtoeslag.

Later deze kabinetsperiode gaat ook de inkomensafhankelijke toeslag omhoog voor ouders met een lager inkomen, het zogeheten kindgebonden budget. Dat heeft het kabinet eerder deze maand besloten.

In het Regeerakkoord van kabinet-Rutte III hebben de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie afgesproken dat er deze kabinetsperiode 1 miljard euro extra beschikbaar komt voor deze regelingen.

De kinderbijslag, de toelage voor minderjarige kinderen van alle ouders ongeacht hun inkomen, stijgt volgend jaar met 250 miljoen euro. Dit komt neer op ongeveer 85 euro per kind, zo blijkt uit het Regeerakkoord.

Meer geld opvang kinderen

De bijdrage aan de kosten van de opvang van kinderen, de kinderopvangtoeslag, gaat ook met een kleine 250 miljoen euro omhoog. Ouders met een gezamenlijk bruto-inkomen van 50.000 euro met één kind in de opvang, krijgen straks ruim 80 procent vergoed in plaats van de huidige 77 procent, laat de overheid weten.

De bijdrage van het Rijk aan de kosten van de opvang daalt naarmate het inkomen hoger is. Maar het inkomen dat bepalend is voor de overheid om de laagste bijdrage te betalen – 33,3 procent – schuift op van 101.000 euro naar 124.000 euro bruto. Dat is een meevaller voor ouders met een inkomen tot 124.000 euro.

Toeslag armere ouders omhoog

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw