Eigen huis Premium Corner

Stel het aflossen van de hypotheek lekker uit

24 mei 2018

Starters moeten in 30 jaar hun hypotheek aflossen. Maar ASR geeft hun 40 jaar de tijd. Hoe werkt dat?

Lagere maandlasten – wie wil dat nou niet? Starters moeten zich door de stijgende huizenprijzen steeds dieper in de schulden steken om nog een huis te kunnen kopen. Hoe hoger de schuld, hoe meer er maandelijks moet worden afgelost.

Verzekeraar ASR probeert starters te paaien met de nieuwe WelThuis Starters-hypotheek, die niet in 30 jaar, maar in 40 jaar moet worden afgelost. Gevolg: maandlasten die al snel ruim 100 euro lager zijn.

Aflossen moet toch in 30 jaar?

De nieuwe hypotheek is opmerkelijk. Starters moeten sinds 2013 de hypotheek in 30 jaar aflossen, willen ze de rente kunnen aftrekken van de belasting. Toch kunnen mensen die de WelThuis Starters-hypotheek nemen, ook gebruikmaken van de rente­aftrek.

ASR knipt de hypotheek namelijk op in twee delen. Eén deel dat netjes voldoet aan de regels (aflossen in 30 jaar) en een tweede deel dat niet aftrekbaar is. Als op het eerste leningdeel wordt afgelost, wordt dat deels gedaan met geleend geld van de tweede lening. Die loopt in de eerste 30 jaar steeds verder op.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.