Premium Lock Fiscus niet bang voor kogels bij controle Amsterdamse horeca

12 april 2018Leestijd: 3 minuten
Straatbeeld van de Wallen in Amsterdam. Foto: ANP

De Belastingdienst controleert volgens D66-staatssecretaris Menno Snel van Financiën wel degelijk bij de horecaondernemers op en rond het Leidseplein in Amsterdam. Snel ontkent ten stelligste dat de fiscus daar wegblijft omdat het er onveilig zou zijn.

De Amsterdamse Ombudsman hoorde van een directeur van de Belastingdienst dat er geen controles zijn in de binnenstad. Dit omdat ‘belastinginspecteurs niet met kogelvrije vesten lopen’. Snel moest daarna aan de Kamer uitleggen hoe dit zit, en of de Belastingdienst inderdaad ‘bang is voor kogels’.

De Ombudsman wil niet vertellen welke directeur hij heeft gesproken bij de Belastingdienst.

Zo nodig politieondersteuning

De fiscus heeft een landelijke aanpak voor horecaondernemingen, waarbij actief wordt gelet op loon- en omzetbelasting. Medewerkers van de Belastingdienst vragen altijd om politiebijstand als zij verwachten dat een controle uit de hand zal lopen. Er is goed contact met de Amsterdamse politie. Het is in de praktijk nooit een probleem om ondersteuning te krijgen, mits er voldoende politiecapaciteit beschikbaar is.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.