belastingontwijking Premium Corner

‘EU-Gedragscodegroep moet meer informatie vrijgeven’

19 maart 2018Leestijd: 2 minuten

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft de Kamer niet meteen geïnformeerd over de recente aanpassing van de ‘zwarte lijst’ met belastingparadijzen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De vertraging was slechts deels aan Snel te wijten, omdat de wijziging opeens als een ‘hamerstuk’ werd ingebracht voor de ‘Ecofin-raad’ van 23 januari.

In de Ecofin-raad bespreken de Europese ministers van Financiën het bestaande, en toekomstige, Europese beleid. Na kritiek van Nederland wordt er vanuit de Ecofin-raad meer informatie gepubliceerd over de lijst, maar Nederland wil dat de EU verder gaat.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.