belastingontwijking Premium Corner

Misbruik belastingverdragen wordt ook aangepakt

27 februari 2018Leestijd: 3 minuten

Het kabinet heeft eindelijk bekendgemaakt hoe zij belastingontwijking en -ontduiking wil tegengaan. Er worden onder meer maatregelen getroffen om verdragsmisbruik te voorkomen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Nederland heeft met meer dan 80 landen een belastingverdrag gesloten. Dit is ook één van de redenen waarom veel internationale bedrijven zich in Nederland vestigen.

In de praktijk wordt er door diezelfde bedrijven geregeld misbruik gemaakt van de gesloten verdragen.

Meerdere Europese landen gaan nu maatregelen nemen om misbruik van een belastingverdrag te voorkomen, maar Nederland gaat hierin waarschijnlijk het verst.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.