Top 10: de best bekeken late night shows

24 november 2017Leestijd: 4 minuten
Presentators van de top 10 Amerikaanse late night shows

Na elf uur ’s avonds zitten miljoenen Amerikanen aan de buis gekluisterd voor de populaire late night shows. Scherp en humoristisch, actueel en soms activistisch en gepresenteerd door ‘hosts’ die zijn uitgegroeid tot celebrities, zijn deze shows al jaren een vast ijkpunt in de avond. Ook de rest van de wereld kijkt steeds vaker mee, bijvoorbeeld via YouTube. Een overzicht van de populairste late night shows gebaseerd op de kijkcijfers van november 2017.

1. The Tonight Show with Jimmy Fallon

In 2014 nam Jimmy Fallon het stokje over van Jay Leno en werd presentator van deze bijzonder populaire late night show. Leerde het vak bij de legendarische late night show Saturday Night Live. Fallons show omvat komische sketches, muzikale parodieën, interviews met beroemdheden, bizarre spelletjes en natuurlijk Jimmy’s Thank You Notes en hashtags. Deze show wordt uitgezonden op NBC om 23:35 uur op doordeweekse avonden.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

2.  The Late Show with Stephen Colbert

Sinds september 2015 is de talkshow van Stephen Colbert te zien op televisie. Hij is opvolger van David Letterman bij CBS. Dat Colbert geen fan is van de Amerikaanse president Donald Trump, is een terugkerend thema in het programma – net als bij veel late night shows overigens. Colbert is in zijn satire en onderwerpkeuze sterk gericht op de politiek. Begon bij The Daily Show, ging vervolgens ‘solo’ bij Comedy Central met The Colbert Report. The Late Show wordt uitgezonden op CBS om 23:35 uur op doordeweekse avonden.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

3. Jimmy Kimmel Live

Jimmy Kimmel Live staat bekend om zijn enorme online video-successen. Enkele van de populairste onderdelen zijn: Mean Tweets, Lie Witness News, Jimmy’s Twerk Fail Prank en  de YouTube Challenge. Deze show wordt op weekdagen uitgezonden op ABC, om 23:35 uur.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

4. Late Night with Seth Meyers

De zeer populaire tv-persoonlijkheid Seth Meyers presenteert Late Night. Werd bekend dankzij zijn typetjes bij Saturday Night Live, waar hij jarenlang een van de schrijvers was. Zijn eigen show begint standaard met Meyers monoloog, waarna hij de diepte in gaat met A Closer Look. Hierin onderzoekt hij  actuele politieke kwesties. De show trekt gemiddeld zo’n 1,5 miljoen kijkers en wordt op werkdagen uitgezonden door NBC, om 00:35 uur.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

5. The late late show

The late late show met James Corden heeft een mix van beroemdheden, muziek-acts, spelletjes en sketches. Corden spreekt al zijn gasten tegelijk. Sinds Corden in maart 2015 de host werd, groeide zijn populariteit vooral dankzij zijn populaire onlinevideo’s, zoals Carpool Karaoke. Corden is een Brit en maakte geen carrière in de Amerikaanse tv-wereld, maar was eerst komiek. Deze show wordt uitgezonden op CBS tussen 00:37 uur en 01:37 uur op doordeweekse dagen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

6. Last Call with Carson Daly

De show Last Call is al te zien op televisie sinds 2002 en duurt een halfuur. De focus ligt op de entertainmentbranche. Host Carson Daly interviewt muzikanten, komieken, acteurs, filmmakers en andere artiesten. Typisch aan dit programma is dat er maar 24 originele afleveringen worden opgenomen en de rest van het jaar herhalingen worden uitgezonden. Momenteel staat Last Call op de tweede plaats van langstlopende late night show op de Amerikaanse televisie met dezelfde host, achter Charlie Rose. Te zien op NBC om 01:35 uur op doordeweekse dagen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

7. The Daily Show

The Daily Show is een bekroond programma (Emmy en Peabody Award) dat net als de meeste andere late night shows een mix is van entertainment en journalistiek. Samen met ‘The Best F#@king News Team’, behandelt Trevor Noah het belangrijkste nieuws uit de politiek, de popcultuur en meer. Noah, geboren in Zuid-Afrika, is de opvolger van de bewierookte Jon Stewart. The Daily Show Wordt uitgezonden op Comedy Central om 23:00 uur op doordeweekse avonden.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

8. CONAN

De één uur durende Conan show werd voor het eerst uitgezonden op 8 november 2010 en draait geheel om schrijver, komiek en performer Conan O’Brien, vergezeld door zijn rechterhand Andy Richter. O’Brien is sinds het pensioen van David Letterman de talk show host die het langst meedraait. Werkte ook voor Saturday Night Live, en schreef mee aan populaire volwassenencartoon The Simpsons. Het mikpunt van Conans spot: politieke figuren en prominente beroemdheden. Deze show wordt uitgezonden op TBS om 23:00 uur op maandag tot en met donderdag.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

9. Watch what happens live with Andy Cohen

Op 16 juli 2009 ging Watch what appens live with Andy Cohen als presentator in première. De show wordt live uitgezonden vanuit New York City, en legt sterk de nadruk op interactie met kijkers, via de telefoon en sociale media. Zijn gasten komen uit de entertainment, politiek en popcultuur. Cohen is de eerste openlijk homoseksuele talkshow host. Zijn show wordt uitgezonden op Bravo om 23:00 uur op zondag tot en met donderdag.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

10. Full Frontal with Samantha Bee

Full Frontal is een vrij nieuwe late night show en is een van de weinige met een vrouwelijke host: Samantha Bee. Deze in Canada geboren  komiek werkte twaalf jaar bij The Daily Show with Jon Stewart voordat zij haar eigen show kreeg. Full Frontal wordt in Amerika uitgezonden op TBS om 22:30 uur op de woensdagavond. De show is ook te zien in Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Duitsland.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Nog eentje dan: 11. Last Week Tonight

‘Het belangrijkste nieuws, elke week,’ is het motto van Last Week Tonight. Host is de Brit John Oliver, die bekend werd in de Verenigde Staten dankzij zijn werk voor The Daily Show met Jon Stewart. Behandelt het nieuws – nationaal en internationaal – met scherpe satire. Soms absurdistisch, soms activistisch. Olivers show werd bekroond met een Emmy. Elke zondagavond te zien op HBO om 23:00 uur.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!