Amerikanist Koen Petersen legt verkiezingen haarfijn uit

16 september 2020Leestijd: 1 minuut
Donald Trump Foto: AFP

De Amerikaanse verkiezingen, op 3 november, komen snel dichterbij. Het wordt een spannende strijd tussen president Donald Trump en de democratische uitdager Joe Biden. Twee boeken van amerikanist Koen Petersen helpen om de presidentscampagne beter te begrijpen.

Politicoloog en amerikanist Koen Petersen (1968) volgt de Amerikaanse politiek al decennia, maar wat hij de afgelopen vier jaar zag, maakte hij niet eerder mee. Donald Trump verscheen op het toneel met de belofte korte metten te maken met de oude politiek. Is dat gelukt?

ELS---In-de-aanval

In zijn nieuwe boek In de Aanval volgt Petersen van maand tot maand het turbulente presidentschap van Trump. Hoe uniek is dat precies? Om deze vraag te beantwoorden, vergelijkt Petersen Trump met zijn historische voorgangers en plaatst hij diens presidentschap in de geschiedenis van het ambt. Op sommige vlakken is Trump misschien toch niet zo anders dan zijn voorgangers.

Handige gids

Petersen schreef eerder Einddoel Witte Huis, een onmisbare gids voor wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil volgen en begrijpen. Hoe verlopen de presidentsverkiezingen nou precies? Wat zijn de belangrijkste momenten in een campagne? En wat zijn de officiële en onofficiële regels waar kandidaten zich aan moeten houden?

ELS---Witte-huis

Ondersteund door historische wetenswaardigheden en met oog voor grappige details legt Petersen het proces helder uit. Voor deze editie van verkiezingsjaar 2020 heeft Petersen de tekst geheel herzien, geactualiseerd en sterk uitgebreid. Dat was ook wel nodig, met Donald Trump als president.

Beide boeken zijn te bestellen via de webshop van EW.