Amerika

Midterms: de top-4 campagnespotjes

25 oktober 2018Leestijd: 3 minuten

Tot op de verkiezingsdag op 6 november draait alles in politiek Amerika om de gunst van de kiezer. Spotjes voor televisie en internet zijn nog altijd een populaire methode om zieltjes te winnen. Correspondent Emile Kossen selecteerde de vier meest opvallende campagnefilmpjes die momenteel circuleren.

Brian Kemp en zijn grote truck

Politici hebben tegenwoordig hordes mediatrainers en consultants om zich heen. Zij moeten er op letten wat hun politicus zegt, zeker tijdens verkiezingen. De Republikeinse gouverneurskandidaat voor Georgia Brian Kemp lijkt zich hier niets van aan te trekken in zijn nieuwe campagnespotje. Kemp is trots op zijn waarden en laat graag zijn wapens en kettingzaag zien. ‘Ik heb een grote truck, voor het geval dat ik zelf een paar illegale immigranten moet uitzetten. Yup, I just said that.’ Kemp profileert zich, met een tikkeltje ironie, als de ‘politiek-incorrecte conservatief’.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Dean Phillips en Bigfoot

Ook de Democraten proberen het met humor. Bekend zijn de televisieprogramma’s waarin iemand zoekt naar de onvindbare Bigfoot. Dean Phillips, de Democratische kandidaat voor het Huis van Afgevaardigden voor Minnesota, geeft de Bigfoot-mythe een draai. In zijn campagnespotje wordt Bigfoot geïnterviewd, die vertelt over zijn zoektocht naar Erik Paulsen, de tegenstander van Phillips. Bigfoot vindt Paulsen uiteindelijk in een groot farmaceutisch bedrijf, een verwijzing naar de geldschieters van Paulsen. Het komische filmpje is verrassend goed geacteerd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De steeds extremer wordende politiek

In dit campagnespotje van de Republikeinse Partij wordt de Democratische partij hevig gekritiseerd. De Democraten worden afgebeeld als gekke, boze menigte, die steeds extremere vormen van politiek bedrijft. De controverses van de afgelopen twee jaar worden op een rij gezet, met als voorbeelden Kathy Griffin met het bloederige hoofd van Trump, de oproep tot opstandigheid van Maxine Waters en de bemoeienis van Hollywoodacteurs met de politiek. Het spotje geeft een deprimerende kijk op de politiek van vandaag de dag.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De onbegrijpelijke zelfsabotage van Beto O’Rourke

Ondanks een achterstand in de peilingen leek de Democratische kandidaat voor de Senaat Beto O’Rourke veel aandacht van de media te krijgen. O’Rourke is een Democraat die het op moet nemen tegen Ted Cruz in de ‘Republikeinse’ staat Texas. Een lastige klus waarmee hij verrassend goed wist om te gaan. Met dit recente campagnespotje slaat O’Rourke de plank echter volledig mis. Drie vrouwen van Esther’s Follies, een Texaanse theaterclub, acteren op een zeer overdreven jarenvijftigmanier als grote O’Rourke supporters. Wat volgt is een ongemakkelijk musicalnummer. Het opvallendst is de beschrijving van Cruz als ‘the big bad money machine‘. Wat blijkt: O’Rourke heeft een meer dan twee keer zo groot campagnebudget als Cruz. De reacties op het spotje zijn vrijwel unaniem negatief. ‘Ik was van plan om op hem [O’Rourke] te stemmen, maar nu ik dit heb gezien, ga ik op liegende Ted [Cruz] stemmen’.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.