Amerika’s vergeten hoofdstad

28 juni 2018Leestijd: 1 minuut
Het Maryland State House is het oudste parlementsgebouw in Amerika dat nog in gebruik is.

Annapolis is een vergeten stadje, ingeklemd tussen Baltimore en Washington. Maar in de Amerikaanse geschiedenis is er van alles gebeurd.

De huidige hoofdstad van de staat Maryland (inwonertal: minder dan 40.000) staat bekend als een van Amerika’s mooiste historische plekken. Maar die titel komt in gevaar. Sinds deze week staat Annapolis op de lijst met bedreigde steden, omdat de burgemeester probeert het havengebied vol te bouwen.

Welke historie kan dan in gevaar komen? Nou, het huidige Annapolis ziet er nog vergelijkbaar uit met toen George Washington het dorp bezocht, aan het einde van de Onafhankelijksheidoorlog. In Annapolis werd bovendien het vredesverdrag met de Britten ondertekend. Het werd zelfs even de hoofdstad van Amerika, in 1783 en 1784.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!