Op reis: wat mag u meenemen naar Amerika?

13 juni 2017Leestijd: 2 minuten
Foto: WikiCommons

Cadeaus voor Amerikaanse vrienden of uw lievelingsvoedsel meenemen naar Amerika? Er zijn veel regels bij het invoeren van goederen.

Als u naar de Verenigde Staten reist, krijgt u in het vliegtuig of op de boot altijd een formulier van de Amerikaanse douane. U bent verplicht hierop aan te geven welke goederen u wilt invoeren in Amerika. Het gaat meestal niet om spullen voor eigen gebruik (bijvoorbeeld kleding of een camera), maar om zaken als (exotisch) voedsel, planten of grote hoeveelheden cash geld. Producten die u wilt verkopen in Amerika moet u altijd aangeven.

Van vliegreizen tot betalen in de Verenigde Staten – Bekijk alle reistips> 

Geen zuivel en fruit
Het is verboden om vers fruit, zaden, planten, vlees- en zuivelproducten in te voeren. Deze worden ingenomen. Kaas mag wel, zolang die vacuüm is verpakt en niet is gemaakt van rauwe melk. Droog voedsel als stroopwafels, hagelslag of babyvoedsel mag u gewoon meenemen.

Op de invoering van drugs staan hoge straffen. De meeste medicijnen zijn toegestaan, zolang u kunt aantonen dat ze voor eigen gebruik zijn. Het Amerikaanse consulaat beveelt een medisch paspoort en een doktersverklaring aan. Die zijn verkrijgbaar bij uw huisarts. Geef altijd al uw medicijnen aan op het douaneformulier en neem de medicijnen mee in uw handbagage.

Voor een complete lijst van verboden en toegestane goederen, kunt u het beste kijken op de website van de Amerikaanse overheid.

Contant geld ter waarde van meer dan 10.000 dollar moet u aangeven. Cadeaus die minder waard zijn dan 100 dollar zijn vrijgesteld van belasting. Over duurdere giften moet u mogelijk invoerrechten betalen.

Nadat u bent geland op een Amerikaans vliegveld en uw koffer hebt opgehaald, komt u langs de douane. Daar levert u het formulier in waarop u heeft aangegeven dat u alles naar waarheid hebt ingevuld. Mocht blijken dat u probeert verboden producten het land in te voeren, dan kunt u een boete krijgen.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!