Pieter Waterdrinker nieuwe online columnist EW

15 mei 2023Leestijd: 1 minuut
Pieter Waterdrinker. Foto: Julia Lisnyak

Pieter Waterdrinker (Haarlem, 1961) gaat elke dinsdag een column schrijven voor ewmagazine.nl. Zijn eerste column voor EW verschijnt op dinsdag 16 mei.

Waterdrinker is schrijver van een groot aantal boeken, waaronder de bestsellers Tsjaikovskistraat 40 (2017) en De rat van Amsterdam (2020). Ook in het buitenland viert hij successen met vertalingen van zijn romans.

Waterdrinker was als journalist en schrijver jarenlang actief vanuit Moskou en Sint-Petersburg. Toen Rusland in februari 2022 Oekraïne binnenviel, keerde hij met zijn Russisch-Nederlandse echtgenote terug naar West-Europa. Over zijn reizen en ervaringen in het onzekere jaar dat volgde, schreef hij het dagboek Van huis en haard (2023).

Reactie van de nieuwe columnist

‘Ik voel me vereerd en heb er bijzonder veel zin in,’ laat Waterdrinker weten aan EW. ‘Als romancier kom je hooguit elke twee jaar met een boek. Ik miste de afgelopen tijd steeds meer het reflecteren over de wereld in een krant of tijdschrift. EW is een prachtig platform. Verwacht van mij niet het proeven van de nieren van de actuele politiek: ik zal mijn privéwanen volgen, met een menselijke blik, zoals ik dat ook doe in veel van mijn boeken.’