Nieuw boek Leo Kwarten: Arabist onder Arabieren

22 juni 2022Leestijd: 1 minuut
Leo Kwarten en zijn nieuwe boek Arabist onder Arabieren.

Op zoek naar het verhaal achter de bekende krantenkoppen met geweld en oorlogsleed neemt Leo Kwarten in dit boek de lezer mee op reis door het Midden-Oosten, van Tunis tot Teheran en van Bahrein tot Bagdad. Hij ontmoet terroristen, overlevers, bekeerders, expats, ayatollahs, hoerenmadams, ritselaars en zelfs een door het Internationaal Strafhof gezochte president.

Luister ook naar Leo Kwarten bij Bureau Buitenland

Arabist onder Arabieren gaat over veel meer dan politiek. Het biedt ook een humoristische blik achter de schermen van het Arabische bedrijfsleven en geeft een beeld van de cultuurverschillen waarmee Arabieren en westerlingen onderling worstelen. Het snijdt gevoelige onderwerpen aan als racisme, seksuele intimidatie en prostitutie.

Maar bovenal is dit het boek van een arabist, iemand met een grote liefde voor de Arabische taal. Kwarten gaat op avontuur in een Arabisch woordenboek, legt uit wat een ‘jodenkameel’ is, ontsluiert de wondere wereld van Arabische ‘mooipraterij’ en schrijft aanstekelijk over de bloemrijke teksten van de oorlogsliederen van de Houthi’s in Jemen.

Leo Kwarten (1957) werkt als adviseur voor westerse bedrijven die opereren in het Midden-Oosten. Daarnaast publiceert hij over politiek, cultuur en religie in het Midden-Oosten en treedt hij in de media op als duider van politieke ontwikkelingen aldaar. Sinds 2014 schrijft hij voor EW.

Deze paperback bevat een register, telt 276 pagina’s en kost € 19,95.

Bestel Arabist onder Arabieren via www.tijdschriftnu.nl/ew of bel 020-8947553 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur).