algemeen

‘Beste advies dat ik kreeg? Laat je niet leiden door angst’

06 oktober 2015Leestijd: 1 minuut

Na haar master bedrijfskunde en freelancewerk richtte Marieke Spaan (27) samen met vriendin Nina Meiling het bedrijf CashWijzer.nl op. Ze helpen klanten met het reduceren van kosten voor onder meer telefonie en energie. Dat doen ze door huidige contracten te vergelijken en te vervangen door contracten van goedkopere aanbieders met dezelfde voorwaarden. Komt uit Doetinchem, woont in Utrecht.

Belangrijkste gebeurtenis?

Sinds januari loopt CashWijzer zo goed dat het een full­timebaan is geworden. Je ziet het bedrijf groeien en ik vind het fantastisch om er nu elke dag mee bezig te kunnen zijn.

Beste advies?

Een werkgever zei eens: laat je niet leiden door angst. Soms moet je iets gewoon doen, ­later krijg je er energie van.

Grootste ergernis?

Mensen die veel praten zonder echt iets te zeggen.

Kan niet zonder?

Mijn laptop. Daar zit het hele bedrijf in.

Wat zou je graag anders zien?

Ik zou de financiële wereld transparanter willen maken. Mensen worden opgelicht met misleidende reclames of betalen veel geld voor iets wat ze niet krijgen.

Elsevier nummer 41, 10 oktober 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.