Hoe beheer je je tuin na mei? Volg het webinar!

26 mei 2023Leestijd: 1 minuut
MMN site

Op 31 mei organiseert EW’s MaaiMeiNiet-partner Velt een webinar over het beheer van je gazon. Dat is hopelijk niet gemaaid in mei en daardoor heel aantrekkelijk geworden voor allerlei insecten: bijen en vlinders. Maar het jaar heeft meer maanden.

Maai Mei Niet!

EW voert actie! Tot begin juni vindt u elke week een artikel over één thema: maaien. Of beter, niet maaien. Dan krijgen bloemen en insecten meer kans en dat zorgt voor herstel van de biodiversiteit. En eigenlijk is een grasveld met bloeiende bloemen ook veel mooier dan een strak gazon.

Meedoen met Maai Mei Niet? Meld u hier aan!

In dat webinar legt Mirjam Weisscher, siertuindocent van Velt, precies uit wat je ná die maand van niet-maaien kunt doen om je tuin aantrekkelijk te houden voor allemaal beestjes en zo de biodiversiteit een handje te helpen. Het niveau van dit gratis webinar is geschikt voor de beginnende (eco)tuinier en gaat in op de basistechnieken van ecologisch tuinbeheer.

Het webinar is gepland op 31 mei om 20.00 uur en voor iedereen gratis te volgen. Ga naar www.maaimeinietnederland.nl.