Zihni Özdil nieuwe online columnist EW

26 augustus 2021Leestijd: 1 minuut
Zihni Özdil. Foto: Guido Benschop

Zihni Özdil (39) gaat elke zaterdag een column schrijven voor ewmagazine.nl. Zijn eerste column voor EW verschijnt op zaterdag 28 augustus.

Özdil is historicus en zat tussen 2017 en 2019 in de Tweede Kamer voor GroenLinks. Vóór zijn Kamerlidmaatschap werkte hij als docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam en Amsterdam University College. Ook was hij columnist voor NRC Handelsblad.

Özdil staat bekend om zijn scherpe pen en zijn onafhankelijke opstelling.  Met zijn ruime ervaring in de academische wereld, het maatschappelijk middenveld en in de politiek spreekt hij zich graag uit over kwesties die in het publieke debat onderbelicht blijven. Dat doet hij onderbouwd en met gevoel voor humor. Voor EW zal Özdil columns schrijven over uiteenlopende onderwerpen.

‘Eer om te mogen schrijven op de plek van grootse Pim Fortuyn’

‘Het is een enorme eer om columns te mogen schrijven op de plek van de grootse Pim Fortuyn,’ zegt Özdil tegen EW. ‘Zijn missie om van Nederland een veilige plek voor vrijdenkers te maken, is nog lang niet volbracht. Een missie die ik met trots voortzet. Ik heb er zin an!’

Zihni Özdil. Foto: Guido Benschop