Elsevier Weekblad publiceert de speciale editie Boeddhisme

31 juli 2018Leestijd: 1 minuut
Documentaire over Bhagwan Sri Rajneesh

Een boeddhabeeldje in de vensterbank, een cursus mindfulness: veel Nederlanders staan welwillend tegenover de symbolen en gebruiken van het boeddhisme. Het fijne weten ze er vaak niet van, al valt over deze bijzondere levensbeschouwing veel te vertellen. Over Siddharta Gautama Boeddha bijvoorbeeld, de spiritueel leider die vijfhonderd jaar voor onze jaartelling werd geboren. Of over de dalai lama, en de grote invloed die het boeddhisme heeft gehad op de westerse cultuur, van Vincent van Gogh tot Star Wars.

Deze week verschijnt

Speciale editie Boeddhisme

Het boeddhisme heeft in Nederland een bescheiden aantal toegewijde volgelingen, van zoekende intellectuelen tot christelijke geestelijken die het beschouwen als een soort ‘erbijgeloof’. In deze speciale editie belicht de redactie van Elsevier Weekblad de vele aspecten van het boeddhisme, een levensovertuiging met een rijke geschiedenis en verrassende filosofische componenten.

Met onder meer:

  • Een zoektocht naar de aanwezigheid van Boeddha in Thailand
  • Nederlandse boeddhisten over hun religie
  • Yoga, karma, meditatie en andere boeddhistische begrippen
  • Interview met een zenleraar die in een spirituele sekte leefde
  • Aandacht voor het hindoeïsme, taoïsme en confucianisme
    Vele prachtige foto’s

Deze geïllustreerde uitgave telt 100 pagina’s en kost € 8,95. Te bestellen via shop.elsevierweekblad.nl of via telefoonnummer 085-8888151. Ook te koop in de boek- en tijdschriftenhandel.

Noot voor de redactie, niet voor publicatieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met de redactie van Elsevier Weekblad via telefoonnummer 020-2248022.