Elsevier Weekblad publiceert de speciale editie Ons Londen

26 april 2018Leestijd: 1 minuut
Speciale editie Ons Londen

De wederzijdse waardering van Londenaren en Nederlanders heeft de afgelopen eeuwen een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt. In juni 1667 stak admiraal Michiel de Ruyter met oorlogsschepen de Noordzee over. Rijke Londenaren vreesden plundering en lieten kostbaarheden naar hun huizen buiten de stad brengen. Tegelijk was er bewondering voor de Nederlanders en werden Nederlandse kunst, boeken en gravures verzameld.

Komende week verschijnt:

Alles over de bijzondere band tussen Nederlanders en de Britse hoofdstad.

Van de andere kant bloeide de liefde van Nederlanders voor Londen vooral op na 1945. Velen gaven gehoor aan de lokroep van Europa’s meest mondiale stad. Tijdens de Swinging Sixties bijvoorbeeld of om carrière te maken in de City, het belangrijkste financiële centrum ter wereld. Ook de bruisende cultuur en tradities in Londen blijken moeilijk te weerstaan.

Over alle aspecten van de relatie tussen Nederlanders en Londen heeft de redactie van Elsevier Weekblad een speciale editie samengesteld. Met onder meer:

  • Een historische terugblik door Londen-kenner Peter Brusse
  • De bijzondere band tussen Londen en de Oranjes
  • Geslaagd op de planken: Hollands glorie in West End
  • De musea en galerieën die je niet mag missen
  • Interviews met succesvolle Nederlanders in Londen
  • Prachtige fotoreportages

Deze geïllustreerde uitgave telt 100 pagina’s en kost € 8,95. Te bestellen via shop.elsevierweekblad.nl/product/elsevier-weekblad-se-ons-londen of via telefoonnummer 085-8888151. Ook te koop in de boek- en tijdschriftenhandel.