EW•BOEKEN publiceert Economie-lezing van Ben van Beurden

20 maart 2018Leestijd: 2 minuten
Ben van Beurden tijdens de Economie-lezing

Een steeds groter deel van de energie in de wereld moet komen uit hernieuwbare bronnen. Deze ingrijpende verandering raakt iedereen. Of het nou gaat om een lagere kans op luchtweginfecties van een bouwvakker in Beijing, of de hogere energierekening van een bakker in Budel.

Vandaag is verschenen

Dit boek bevat de volledige tekst van de eerste Economie-lezing georganiseerd door Elsevier Weekblad die Ben van Beurden maandagavond 19 maart 2018 heeft uitgesproken in een uitverkochte Rode Hoed in Amsterdam.

Van Beurden meent dat over de overgang naar schone energiebronnen soms wat makkelijk wordt gedacht: kunnen we alle energie die we nodig hebben, eigenlijk wel opwekken uit zon en wind? Hoe zorgen we dat we genoeg energie hebben voor opkomende economieën en een groeiende wereldbevolking? En welke rol speelt Shell hierin? Ondanks de omvang van de opdracht is Van Beurden in zijn zeer persoonlijke verhaal optimistisch over de energietoekomst van Nederland, de wereld en Shell.

De Economie-lezing is bedoeld als tegenhanger van de succesvolle HJ Schoo-lezing, waarmee Elsevier Weekblad elk jaar begin september het politieke seizoen opent. In de lezing zullen ondernemers, bestuurders van bedrijven en economen hun visie geven op ontwikkelingen in de samenleving.

De geannoteerde lezing Non solus: nieuwe energie voor Nederland (en de wereld) bevat een register en een vertaling in het Engels en telt 74 pagina’s. De paperback kost € 12,95 (exclusief € 1,95 verzendkosten binnen Nederland).

Te bestellen via de webshop of via telefoonnummer 085-8888151. Ook te koop in de boekhandel.

Noot voor de redactie, niet voor publicatieEW•BOEKEN is bereikbaar via telefoonnummer 020-2248022 en via [email protected]