Onderzoek naar mogelijke subsidiefraude Henk Krol

09 mei 2014Leestijd: 1 minuut

De auditdienst van de Rijksoverheid doet onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik door voormalig leider van 50Plus Henk Krol. Het onderzoek komt er op verzoek naar minister Jet Bussemaker (PvdA, Onderwijs).

Krol zou in zijn tijd als directeur van de Gay Krant overheidsgeld dat was bedoeld voor een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren, hebben gebruikt voor onder meer een seksshop, meldt het AD.

Onderzoek

Het ministerie gaf tussen 2008 en 2011 bijna 300.000 euro subsidie aan de stichting. ‘Er zijn vragen gerezen rond de besteding,’ zegt een woordvoerder. ‘Mocht blijken dat subsidie is besteed aan zaken waarvoor die niet bedoeld was, dan zal het ministerie overgaan tot terugvordering.’

Uit onderzoek van de krant bleek vorige maand dat de subsidie vooral is gebruikt voor commerciële activiteiten. Ook de curator heeft vastgesteld dat de nu failliete ondernemingen dreven op belastinggeld.

Bestuur

In de periode dat de subsidie is verstrekt, was er nauwelijks controle bij de stichting Vrienden van de Gay Krant door het ministerie van Onderwijs. In de periode 2008 en 2011 zaten alleen Henk Krol en zijn vader in het bestuur.

Krol zegt via Twitter dat hij hoopt dat het onderzoek ‘een eind maakt aan de onzin die circuleert’.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."