Omstreden Jos van Rey: ik ben al vermoord door justitie

01 juni 2013Leestijd: 1 minuut

De van corruptie verdachte politicus Jos van Rey (VVD) wil dat de Tweede Kamer een onderzoek instelt naar de werkwijze van het Openbaar Ministerie (OM). ‘Ik heb acht maanden alle shit en modder over me heen gekregen. (…) Ik ga nu op de aanval over.’

Van Rey wil weten of er sprake is van een ‘politieke afrekening’, zegt de oud-wethouder in een interview met De Telegraaf.

Bende

Het OM gaat als ‘een losgeslagen bende’ tekeer en heeft een tunnelvisie. ‘Ik ben bij voorbaat schuldig,’ zegt Van Rey.

In oktober deden opsporingsambtenaren een inval bij Van Rey en bij zijn zoon en dochter. De VVD’er voelde zich vernederd. ‘Ze hebben hier zoveel onzin meegenomen.’ Volgens Van Rey zijn er onder meer oude schoolrapporten meegenomen.

Van Rey zegt dat hij is ‘vernederd en geïntimideerd’. ‘Dat moet eraf. Het vernederende, het intimiderende, de grijns op het gezicht dat de VVD hier klappen door zou krijgen dat mij letterlijk werd gezegd. Dat moet aan de kaak gesteld worden.’

Afrekening

Van Rey heeft gehoord dat toenmalige bewindslieden Ivo Opstelten (VVD) en Liesbeth Spies (CDA) de inval van de rijksrecherche hebben goedgekeurd. Hij wil weten of dit waar is ‘want dan spreek je eigenlijk over een politieke afrekening’.

‘Ik ben eigenlijk al vermoord door justitie maar ik leef nog en ik zal tot de laatste snik vechten,’ zegt een boze Van Rey. Hij is bezig met een boek over alle gebeurtenissen.