nederland

Jaloezie werd 35-jarige Raja uit Hoofddorp fataal

24 juni 2015Leestijd: 2 minuten

De 34-jarige Ferry de G. kon er niet tegen dat zijn ex Raja hun relatie had beëindigd. Hij is ziekelijk jaloers en schoot daarom zijn ex-vriendin dood voor de deur van haar huis in Hoofddorp.

Na de schietpartij ging De G. ervandoor, maar dinsdag meldde hij zich bij de politie. De G. zit vast in beperking, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben. Vrijdag wordt De G. voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

Samenwonen

De 35-jarige Raja verbrak ongeveer drie maanden geleden na ruim een jaar de relatie met De G., meldt De Telegraaf. Eerder waren er al problemen tussen de twee. De G. wilde samenwonen, maar Raja, eigenaar van een nagelstudio en moeder van een achtjarige dochter, wilde dat niet.

De G. kocht in januari een nieuw pand voor zijn autobedrijf in Nieuw-Vennep, nog geen tien minuten rijden van het huis van Raja, zodat hij toch dicht bij haar kon zijn. Hij gedroeg zich steeds wantrouwender.

Drie maanden geleden ontdekte Raja afluisterapparatuur in de auto die ze van De G. cadeau had gekregen. Ze besloot toen de relatie met haar ziekelijk jaloerse vriend te verbreken. De G. legde zich daar niet zomaar bij neer en bleef Raja opzoeken. Soms zocht De G. haar op in haar nagelstudio en bleef hij voor de deur staan huilen en zei dat hij haar terug wilde.

Ruzie

Raja was niet bang voor haar ex. De twee hadden vorige week nog een gesprek met elkaar. De G. wilde de auto terug of Raja moest betalen. Maandag ontmoette Raja, De G. voor een pizzeria in de buurt en hun gesprek liep uit op een ruzie. De G. liep achter Raja aan en schoot haar door het hoofd.

Na de schietpartij reed De G. meteen weg naar zijn bedrijfspand in Nieuw-Vennep. De G. was volgens vrienden die daar aan het werk waren ‘helemaal over de zeik’. Hij was er naar eigen zeggen ‘klaar mee’ en zei dat hij niet tot bezinning kon komen. Dinsdagochtend meldde De G. zich bij de politie.

Vrijdagavond is er in Hoofddorp een stille tocht voor Raja, die volgens bekenden een ‘lieve, zachtaardige en hulpvaardige vrouw’ was.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.