Asielzoeker doodgestoken na ruzie in Duitsland

04 november 2015Leestijd: 1 minuut
'EPA'

In de Duitse plaats Westerland is een asielzoeker doodgestoken na een bloedig incident met drie anderen. De vermeende dader is opgepakt door de Duitse politie.

Volgens de politie was er een gewelddadig incident tussen de drie asielzoekers, schrijft de lokale krant SHZ. Het slachtoffer werd in zijn hals gestoken en stierf woensdagochtend in de opvang op het Duitse eiland Sylt.

Een bewaker zag dat de neergestoken man bebloed uit het huis kwam gelopen. Eenmaal buiten stortte hij ter aarde en overleed. De man die verdacht wordt van de steekpartij is gearresteerd door de politie. Zijn motief en achtergrond zijn nog onduidelijk.

Reacties

De gedode migrant woonde sinds vorig jaar in het kamp. Door de ontstane commotie kwamen veel omwonenden uit de huizen, zij reageerden geschokt. Asielzoekers in het kamp zelf mochten hun verblijf niet verlaten.

Burgemeester Nikolas Häckel zegt in een reactie tegen Süddeutsche Zeitung bezorgd en verdrietig te zijn. Häckel vindt dat de steekpartij ‘volledig losstaat van de vluchtelingenproblematiek’.