Premium Lock Onderzoek: Waarheen voor de beste zorg?

14 november 2018Leestijd: 7 minuten

Waar is de dienstverlening aan patiënten optimaal?  Waar is de medische zorg up-to-date en het veiligst? Het onderzoek Beste ziekenhuizen biedt een beoordeling op 688 punten. En: in de spreekkamer van de specialist voltrekt zich een stille revolutie.

Acht ziekenhuizen mogen zich tot de beste van Nederland rekenen, als meest patiëntgericht en als aanbieders van de beste medische zorg. Van deze acht haalt één ziekenhuis de hoogste score op alle fronten: het Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Dat blijkt uit het onderzoek Beste ziekenhuizen 2018 van Elsevier Weekblad, uitgevoerd met ondersteuning van bureau SiRM te Utrecht. Dit jaar zijn 81 ziekenhuizen onder de microscoop gelegd, te weten alle algemene ziekenhuizen plus de acht universitair medische centra.

Vergelijking met 2017

Een vergelijking met het onderzoek in 2017 laat zien dat vijf van de winnende ziekenhuizen ook vorig jaar tot de beste behoorden: het Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis, de locatie Den Helder van de Noordwest Ziekenhuisgroep, het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk, ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en de Tergooiziekenhuizen in Hilversum.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw