Meer minderjarige asielzoekers naar Nederland

30 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Vorig jaar kwamen ruim drie keer zoveel minderjarige asielzoekers naar Nederland als twee jaar daarvoor: 18.630. Een op de vijf van die minderjarigen reisde zonder begeleiding van een volwassen familielid.

Met name zestien- tot achttienjarigen reizen alleen: meer dan de helft van deze jongeren. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat zich baseert op gegevens van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Het aantal alleenreizende minderjarige vluchtelingen uit Syrië steeg en ligt nu op 38 procent. Uit Eritrea (32 procent) en Afghanistan (14 procent) kwamen juist minder jonge vluchtelingen zonder familie. In 2013 ging het nog om ruim vijfduizend minderjarige asielzoekers, van wie zes procent alleen reisde.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.