Staking zorgt voor krimp bij Air France

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – De stakingsacties bij Air France hebben de verschillen in de ontwikkeling van het passagiersvervoer bij de Franse luchtvaartmaatschappij en haar Nederlandse partner KLM vorige maand vergroot. De vervoerscijfers van Air France verslechterden, terwijl KLM wel meer passagiers verwelkomde dan een jaar eerder.

Bij Air France, waar een kwart van de piloten vorige maand het werk enkele dagen neerlegde, nam het aantal vervoerde passagiers met bijna 6 procent af naar 4,3 miljoen. Het totale aantal kilometers dat zij aflegden liep met 6 procent terug, terwijl de capaciteit met 3 procent kromp. De gemiddelde bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, zakte met 2,5 procentpunt naar 83,1 procent.

KLM bracht in juni 2,7 miljoen reizigers naar hun bestemming. Dat was 4,7 procent meer dan een jaar eerder. Gemiddeld zaten de toestellen van KLM voor 88,2 procent vol, een kleine verbetering ten opzichte van juni 2015.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.