Spiritueel Premium Corner

Het vreedzame verzet van de kopten tegen de islam

02 augustus 2018Leestijd: 3 minuten

Heel hoog op het lijstje van populaire toeristische attracties in Vlaanderen staat het Teseum niet. Toch presenteert het ­museum in Tongeren, dat zich bevindt in een voormalig klooster naast de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, interessante religieuze objecten, van missalen tot ­reliekhouders. De ‘T’ in de naam verwijst ­zowel naar Tongeren als naar thesaurum (kerkschat) en terra (archeologische ­ondergrond).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.