Londen

Politie merkt explosie metro aan als terreuraanslag

15 september 2017Leestijd: 2 minuten

In de Londense metro is vanochtend een explosie gehoord. Dit gebeurde in West Londen, bij het station Parsons Green. De Britse autoriteiten zijn ter plaatse. Volgens de autoriteiten zijn er achttien mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Dat meldt de Britse krant The Guardian. De Britse politie noemt de explosie een terroristische actie. Ook bevestigt de politie dat er meerdere gewonden zijn gevallen. Van de gewonden is niemand in levensgevaar.

Het incident werd in de ochtendspits gemeld bij station Parsons Green. Door de ontploffing brak er grote paniek uit in de metro. Mensen probeerden zichzelf in veiligheid te brengen door over het spoor te rennen.

Slachtoffers met brandwonden

Een journalist van de Britse krant Metro schrijft dat er slachtoffers zijn met brandwonden. Hulpdiensten zijn ter plaatse bij de metrohalte. Volgens ooggetuigen is er veel zwaarbewapende politie op de been. Een woordvoerder van de Londense brandweer zegt dat er om 8:21 (Engelse tijd) een oproep is gedaan.

Op sociale media duikt een beeld op, waarin een brandende emmer te zien is in een metrowagon. De emmer is verborgen in een tas van supermarkt Lidl. Op beelden is te zien hoe de emmer vlam vat.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Britse anti-terreureenheid is een onderzoek begonnen naar de explosie. Ook de Britse premier Theresa May wordt op de hoogte gehouden van de meest recente ontwikkelingen. In een verklaring zegt May: ‘Mijn gedachten gaan uit naar de gewonden bij Parsons Green en bij de hulpdiensten die, opnieuw, snel en dapper reageren op dit waarschijnlijk terroristische incident.´

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.