Michiel Spanjers Premium Corner

Weg met de belastingoctopus

25 september 2017Leestijd: 4 minuten

Onze samenleving is doorspekt met belastingen. Je kunt je kont niet keren of je tikt een belasting aan. Zomaar enkele willekeurige activiteiten: werken, wonen, autorijden, gokken, drinken, sparen, douchen.

Wat je dan zoal aantikt? Loonheffing, onroerendezaakbelasting, verhuurderheffing, motorrijtuigenbelasting, brandstofaccijns, kansspelbelasting, frisdrankbelasting, vermogensrendementsheffing en leidingwaterbelasting. En dit is nog maar een kleine bloemlezing.

Nederland telt momenteel zeker 45 verschillende belastingen! Elke belasting heeft daarbij weer zijn eigen regels, voorwaarden en uitzonderingen. Dit maakt het dat ons stelsel veel weg heeft van een belastingoctopus die met zijn tentakels tot in de diepe krochten van de samenleving doordringt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.