Premium Lock Weg met de belastingoctopus

25 september 2017Leestijd: 4 minuten
eco-belasting1

Onze samenleving is doorspekt met belastingen. Je kunt je kont niet keren of je tikt een belasting aan. Zomaar enkele willekeurige activiteiten: werken, wonen, autorijden, gokken, drinken, sparen, douchen.

Wat je dan zoal aantikt? Loonheffing, onroerendezaakbelasting, verhuurderheffing, motorrijtuigenbelasting, brandstofaccijns, kansspelbelasting, frisdrankbelasting, vermogensrendementsheffing en leidingwaterbelasting. En dit is nog maar een kleine bloemlezing.

Nederland telt momenteel zeker 45 verschillende belastingen! Elke belasting heeft daarbij weer zijn eigen regels, voorwaarden en uitzonderingen. Dit maakt het dat ons stelsel veel weg heeft van een belastingoctopus die met zijn tentakels tot in de diepe krochten van de samenleving doordringt.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw