nederland

Holleeder gearresteerd na doodsbedreiging De Vries

27 april 2013Leestijd: 1 minuut

De veroordeelde crimineel Willem Holleeder is zaterdag door de Utrechtse politie gearresteerd. De Heineken-ontvoerder wordt door de politie gehoord over de vermeende bedreiging van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Dat heeft de advocaat van Holleeder Stijn Franken zaterdag gezegd.

Het is niet duidelijk of Holleeder zich zelf bij de politie heeft gemeld of dat de politie hem heeft opgepakt.

Doodsbedreiging

De politie reageert op de beschuldiging van Peter R. de Vries aan het adres van Holleeder. Volgens De Vries heeft Holleeder hem in het bijzijn van zijn vrouw bedreigd in zijn huis, zo bevestigde De Vries vrijdag aan elsevier.nl.

Volgens de reporter zou Holleeder ‘volledig doorgedraaid zijn’. De Vries zegt te weten waarom Holleeder hem heeft bedreigd, maar hij wil dit niet met het publiek delen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.