Bent u gelukkig?

19 september 2013Leestijd: 1 minuut

De app Mappiness meet uw geluk en is onderdeel van een onderzoeksproject aan de London School of Economics (LSE). George MacKerron (33) probeert via de app uit te zoeken waar en met wie we het geluk precies vinden.

Wanneer u de app heeft geïnstalleerd (gratis te verkrijgen in de App store) vraagt Mappiness tweemaal per dag hoe u zich voelt. Vervolgens wil de app graag weten met wie u bent, waar u bent en wat u aan het doen bent. Mocht u buiten zijn, kan er ook om een foto worden gevraagd.

Data

Deze data wordt, anoniem en veilig, teruggestuurd naar het datacentrum. Ook wordt de geschatte locatie (verkregen via de GPS van uw telefoon) en het gemeten geluidsniveau meegezonden. Op basis van de informatie wordt uitgezocht in hoeverre geluk wordt bepaald door de lokale omgeving – luchtvervuiling, geluid, groen en andere factoren worden hierin meegenomen.

Ook voor u is het interessant, want middels grafieken en tabellen kunt u zien hoe het met uw geluk is gesteld en wanneer u op uw gelukkigst bent.

 

Meer informatie over Mappiness vindt u hier.