TerZake – Cultuur

De cultuursector bloeit. Negen op de tien Nederlanders bezoeken ieder jaar ten minste één voorstelling, expositie of festival. De groei van het aantal bezoeken aan musea is met 89 procent het grootst. En we gaan steeds vaker naar de buren: 13 procent van de podiumkunsten is in het buitenland te zien.

Hieronder vindt u de artikelen die in de printversie van TerZake – Cultuur verschenen. Daarnaast kunt u hier de pdf downloaden.

TerZake is een bijlage van New Skool Studio en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van EW. De thematiek komt tot stand op basis van wensen van adverteerders en de artikelen worden door onafhankelijke journalisten gemaakt.

Cultuur delen met de buren

Nederlandse culturele instellingen van naam werken steeds vaker samen met partners uit het buitenland. Zo is Rembrandts dubbelportret van Marten en Oopjen aangekocht met steun van de Franse staat. Na restauratie hangen de twee schilderijen drie maanden in het Rijksmuseum en daarna drie maanden in het Louvre. Hoe komen zulke coproducties tot stand en wat … Continued

Lees verder

Cultuuragenda

Oedipus. Jazz. De Vliegende Hollander. David LaChapelle. Bekijk hieronder wat u niet mag missen in uw vrije tijd. De culturele cocktail van dit voorjaar is even klassiek als controversieel. Overtuig uzelf. OVER DE GRENS Picasso: The Dream Picasso in Londen Voor het eerst in haar geschiedenis wijdt Tate Modern een expositie geheel aan Pablo Picasso. … Continued

Lees verder