tech

Microsoft komt met oplossing voor probleem Internet Explorer

01 mei 2014

Microsoft heeft een oplossing gevonden voor het lek in Internet Explorer (IE). Gebruikers van de browser die automatisch updates hebben ingeschakeld, krijgen de update donderdag vanzelf. Anderen moeten de update zelf downloaden.

Dat heeft Microsoft donderdag in een verklaring bekendgemaakt. Microsoft waarschuwde deze week voor een groot lek in IE waardoor de browser niet meer veilig was.

Door het lek kunnen hackers toegang krijgen tot een computer als de gebruiker klikt op een link naar een besmette website. Microsoft maakte het lek zelf bekend en liet weten hard aan een oplossing te werken.

Gevaarlijk

Het bedrijf komt ook met een oplossing voor het probleem met Windows XP. Het besturingssysteem wordt wereldwijd nog op 15 tot 25 procent van de computers gebruikt. Microsoft gaf eerder aan niet met een oplossing voor Windows XP te komen.

Het lek in IE was zo gevaarlijk dat het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid en de Nederlandse politie alarm sloegen. ‘Gebruik het alleen als het niet anders kan, en in uitgebreide beveiligde modus,’ liet de politie weten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.