tech

Ambassade Thailand waarschuwt: voorzichtig met sociale media

31 mei 2014

Het is nog steeds onrustig in Thailand, maar er zijn nog vakantiegangers in het land. De Nederlandse ambassade in Bangkok zegt daarom dat Nederlanders moeten oppassen met ‘anti-coup-uitspraken’ op sociale media.

Het leger in Thailand heeft onlangs de macht overgenomen. Sindsdien geldt een avondklok, eerst tussen 22.00 en 06.00 uur, maar dinsdag is deze versoepeld naar middernacht tot 04.00 uur.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Betoging

De avondklok werd aangepast op verzoek van de toerismesector. Volgens de Nederlandse ambassade blijft de avondklok voorlopig van kracht.

Donderdag werd een 42-jarige Belg gearresteerd bij een betoging. Hij demonstreerde tegen de staatsgreep en droeg een T-shirt met het opschrift Peace Please. De man werd nog op dezelfde dag vrijgelaten.

Machthebber

Op 22 mei nam het Thaise leger de macht over na maandenlange politieke onrust. Legerleider Prayuth Chan-ocha is voorlopig de nieuwe machthebber in Thailand.

Toeristen kunnen nog steeds op vakantie naar Thailand, maar de ambassade raadt hen aan zich te registreren. Op deze manier kan de ambassade hen op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.