tech

Facebook koopt maker ‘virtual reality’-bril voor 2 miljard

25 maart 2014Leestijd: 1 minuut

Facebook neemt het ‘virtual reality’-bedrijf Oculus VR over. Het bedrijf van topman Mark Zuckerberg betaalt ruim 2 miljard dollar, omgerekend ongeveer 1,5 miljard euro.

Dat meldt Facebook dinsdag.

Uitbouwen

Het sociale netwerk betaalt 400 miljoen dollar in contanten en rekent de rest af via de overdracht van ruim 23 miljoen aan eigen aandelen. Daar kan in totaal nog 300 miljoen dollar in aandelen en contanten bijkomen als bepaalde mijlpalen worden gehaald.

Oculus is onder meer producent van speciale brillen waarmee gamers volledig kunnen opgaan in een spel. Facebook wil de capaciteiten van het bedrijf uitbouwen, zodat de technologie ook kan worden gebruikt op het gebied van communicatie, media en entertainment.

Het is de tweede grote overname in krap een maand tijd. Eind februari maakte Facebook bekend dat Whatsapp zou worden gekocht. Het bedrijf betaalde in totaal 19 miljard dollar voor de berichtendienst.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.