tech

‘Zelfrijdende auto’s zijn kwetsbaar voor hackers’

20 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De autonome, zelfrijdende auto’s die veel autofabrikanten ontwikkelen, zijn kwetsbaar voor hackers. Dat zegt Menno van der Marel, CEO van internetbeveiligingsbedrijf Fox-IT deze week in Elsevier.

‘Alles met een internetverbinding kan worden gehackt. Zelfrijdende auto’s kunnen het doelwit worden van hackers, al is het alleen maar om aan te tonen dat ze het kunnen,’ zegt Van der Marel. ‘Wat deze auto’s extra kwetsbaar maakt, is dat veel bedrijven die de auto’s maken, geen enkele ervaring hebben met cyberveiligheid.’

Google

Autofabrikanten zoals Mercedes, Volvo, Ford en Audi werken allemaal aan zelfrijdende auto’s. Ook internetbedrijf Google experimenteert al jaren met technologie waarmee auto’s zich zonder bestuurder kunnen voortbewegen.

Deze week in Elsevier een uitgebreid artikel over wat er verandert nu auto’s en miljarden andere apparaten verbonden worden aan elkaar en internet.

Volg Wouter van Noort op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.