tech

Koers bitcoin stort in na mysterieuze verdwijning beurs Mt. Gox

25 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Het plotselinge verdwijnen van bitcoin-beurs Mt. Gox heeft voor grote onzekerheid onder ‘miners’ van de populaire digitale munt gezorgd. De waarde van de bitcoin blijft daardoor kelderen.

Enkele weken geleden was Mt. Gox nog de belangrijkste handelsplaats voor de bitcoin. De prijs die op Mt. Gox werd vastgesteld, werd door andere handelaren overgenomen.

Diefstal

Maar sinds twee weken wisselt de beurs geen bitcoins meer in voor andere valuta. ‘Technische problemen’ zouden de reden zijn geweest voor dat besluit.

Maar in een uitgelekt document staat beschreven hoe de afgelopen jaren voor ongeveer 350 miljoen dollar aan bitcoins zijn gestolen bij transacties op Mt. Gox.

Spoorloos

Sinds dinsdagochtend ontbreekt van de beurs ieder spoor. De website is volledig offline gehaald en alle tweets van het twitteraccount zijn verwijderd.

Andere bitcoin-wisseldiensten laten in een gezamenlijke verklaring weten dat er ‘honderden betrouwbare en verantwoordelijke bedrijven’ zijn in de bitcoin-sector. Op die manier hopen ze een crash van de munt te voorkomen. De gemiddelde prijs voor een bitcoin ligt nu rond de 390 euro. Afgelopen herfst werd er nog ruim 900 euro voor een bitcoin betaald.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.