tech

Fors verlies voor Twitter, aantal gebruikers groeit traag

05 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Twitter heeft in het vierde kwartaal een fors verlies geleden door kosten verbonden aan personeelsopties. Het nettoverlies is 511 miljoen dollar (377,5 miljoen euro), ten opzichte van 8,7 miljoen dollar een jaar eerder.

Uit de nieuwste cijfers blijkt dat er het aantal twitteraars steeds langzamer groeit. In het laatste kwartaal van vorig jaar kwamen er 9 miljoen gebruikers bij.

Beursgang

Het resultaat over de laatste drie maanden van vorig jaar bevat een kostenpost van 521 miljoen dollar met betrekking tot de personeelsopties, waarvan het merendeel werd toegewezen voor de beursgang van het bedrijf.

Twitter leed over heel vorig jaar een nettoverlies van 645,3 miljoen dollar in vergelijk met een nettoverlies van 79,4 miljoen dollar in 2012. De omzet steeg van bijna 317 miljoen dollar tot bijna 665 miljoen dollar.

Aandeel

Het is de eerste keer sinds de beursgang van Twitter dat het bedrijf kwartaalcijfers bekendmaakt. Na de bekendmaking daalde het aandeel direct met 12 procent.

In het huidige kwartaal verwacht Twitter een omzet van 230 à 240 miljoen dollar en 145 tot 155 miljoen dollar aan kosten voor personeelsopties. Over heel dit jaar verwacht het microblog een omzet van 1,15 tot 1,2 miljard dollar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.