tech

Apple weigert ‘aanstootgevende’ Zwarte Pieten-app

25 november 2013Leestijd: 1 minuut

Apple weigert een mobiele applicatie met Zwarte Piet op te nemen in de Apple Store. Het Amerikaanse technologiebedrijf vindt de app ‘aanstootgevend’.

Dat heeft de ontwikkelaar van de applicatie gezegd tegen NOS Radio 1.

Aanstootgevend

Met de app konden kinderen hun eigen foto plaatsen tussen die van Sinterklaas en Zwarte Piet. Het lijkt dan net alsof de kinderen met Sint en Piet hebben geposeerd.

Maar Apple vindt dat ‘aanstootgevend’. Meer wil het bedrijf er niet over kwijt. Apple behoudt zich altijd het recht voor om applicaties niet in de Apple Store op te nemen.

De ontwikkelaar zegt de begrijpen dat de Amerikanen vreemd tegen de Nederlandse traditie aankijken. Hij zal dan ook niet een nieuwe poging doen om de app bij Apple binnen te krijgen. ‘Dat is onbegonnen werk,’ zegt hij.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.