Microsoft wil dit jaar nog een nieuwe CEO

10 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Het bestuur van Microsoft wil eind dit jaar nog een vervanger voor CEO Steve Ballmer. Er circuleren al namen van mogelijke opvolgers.

Dat schrijft persbureau Bloomberg donderdag op de website.

Namen

De kanshebbers van buiten het bedrijf zijn Ford-topman Alan Mulally en de onlangs vertrokken Nokia CEO Stephen Elop. Ebay-baas John Donahoe zou hebben geweigerd, zegt een anonieme bron. Kandidaten binnen het bedrijf zijn Paul Maritz vroeger de nummer drie in het bestuur van Microsoft en Tony Bates.

Wanneer de nieuwe opvolger precies wordt aangekondigd, hangt af van de afspraken en salarisonderhandelingen. In het geval van een externe CEO moet de opvolger zijn huidige functie tijdig kunnen neerleggen.

Reorganisatie

De 57-jarige Ballmer werkt al sinds 1980 bij Microsoft en was de dertigste werknemer. Ruim een maand voor de aankondiging van zijn vertrek, zette Ballmer nog een grote reorganisatie op touw. De hervormingen waren bedoeld om een einde te maken aan de afzonderlijke divisies binnen Microsoft.

Met deze bedrijfsstructuur worden bijvoorbeeld de verschillende afdelingen die hardware maken samengevoegd tot één hardware-afdeling. De reorganisatie biedt weinig voorschriften voor de volgende Microsoft CEO.

Nadia Stolk
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.