tech

Twitter gaat naar de beurs

12 september 2013Leestijd: 1 minuut

Twitter is bezig met de voorbereiding van een beursgang. Het bedrijf heeft daartoe een officieel verzoek ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

Dat laat het bedrijf donderdag via Twitter weten.

Speculaties

Over een beursgang van Twitter wordt al langer gespeculeerd. De Britse krant The Sunday Times schreef dat het bedrijf bij een beursgang zou kunnen worden gewaardeerd op 15 miljard dollar (11,3 miljoen euro).

Het bedrijf Twitter werd zeven jaar geleden opgericht door Jack Dorsey. Het sociale medium heeft zo’n 500 miljoen gebruikers. Twitter ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een belangrijk en veelgebruikt medium.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.