tech

Google Maps komt naar de iPad

10 juli 2013

Google heeft woensdag de toekomst van Google Maps op mobiele apparaten uit de doeken gedaan. Zo heeft het bedrijf verschillende nieuwe functies aangekondigd en laten weten dat er binnenkort een iPad versie van de app zal worden gelanceerd.

Dat schrijft Google op haar officiële blog.

Een van de belangrijkste nieuwe functies in de nieuwe apps voor mobiele apparaten is Explore. Hiermee moet het eenvoudiger worden om nieuwe locaties te ontdekken waar je kunt eten, drinken, slapen of winkelen. Handig hierbij is dat je deze suggesties ontvangt zonder ook maar een woord in de zoekbalk in te typen. Doordat ook reviews van locaties nu beter worden geïntegreerd in Google Maps, wordt het met behulp van de app nog eenvoudiger om bijvoorbeeld snel een goed restaurant of hotel te vinden.

Verkeersinformatie
Verder wordt verkeersinformatie beter geïntegreerd, kunnen routes sneller worden aangepast en zal het design van met name de Android-app op de schop gaan. De nieuwe apps zullen ook enkele functies gaan missen die voorheen wel beschikbaar waren. Zo worden Latitude, een dienst om locaties te delen, en de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan op Android-toestellen geschrapt uit Google Maps.

Wanneer de nieuwe apps en functies beschikbaar komen, laat Google nog niet weten. Wel wordt uit het bericht duidelijk dat Android-gebruikers eerder aan de slag kunnen met de meeste nieuwe functies. Voor iPad-bezitters is het grote nieuws dat Google Maps ook eindelijk naar de Apple-tablet zal komen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.