WhatsApp ontkent overname door Google

09 april 2013Leestijd: 1 minuut

Berichtendienst WhatsApp laat dinsdag weten dat er geen gesprekken worden gevoerd met Google over een mogelijke overname. Maandag doken er geruchten op dat de zoekgigant 1 miljard dollar zou willen neertellen voor de populaire chatdienst.

Neeraj Arora van WhatsApp ontkent dinsdag tegenover website AllThingsDigital dat het bedrijf in onderhandeling is met Google voor een overname. Het gerucht, dat na de publicatie door weblog Digital Trends in rap tempo de wereld overging, is volgens Arora een verzinsel.

Facebook

Eind 2012 doken er ook al geruchten op over een mogelijke overname van WhatsApp, waarbij niet Google maar Facebook als geïnteresseerde koper genoemd werd.

Ook toen liet WhatsApp weten dat de geruchten ‘geen juiste weergave van de feiten’ waren.

Verdienmodel

WhatsApp is momenteel een van de populairste mobiele chatapplicaties ter wereld, met ruim 100 miljoen gebruikers alleen al op Android. Hoeveel gebruikers er op Windows Phone en iOS zijn, is niet bekend. Wel liet WhatsApp onlangs weten dat er dit jaar een nieuw verdienmodel geïntroduceerd zal worden voor de iPhone-app.

Hierbij moeten nieuwe gebruikers een abonnement afsluiten voor een bepaalde periode. In plaats van eenmalig 89 eurocent te betalen, kan men voor één (0,89 euro), drie (2,40 euro) of vijf jaar (3,34 euro) een abonnement afsluiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.