Samsung lanceert langverwachte smartphone Galaxy S4

15 maart 2013Leestijd: 2 minuten

Samsung presenteerde de Galaxy S4 om middernacht in New York. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung beschikt onder meer over een 5 inch Full HD-beeldscherm en stelt de gebruiker in staat door teksten te scrollen met oogbewegingen.

De Galaxy S4 krijgt, zoals geruchten al enkele maanden deden vermoeden, een 5 inch Full HD-beeldscherm (amoled) met een pixeldichtheid van 441ppi. Qua design houdt de Zuid-Koreaanse fabrikant vast aan de ingeslagen weg met de Galaxy S III. De behuizing bestaat dus wederom volledig uit plastic en heeft afgeronde hoeken.

Dunner en lichter

Het toestel is met zijn 7,9 millimeter iets dunner dan zijn voorganger en hij weegt slechts 130 gram. Er is 2 GB aan RAM aanwezig en voor opslagvolume kan er gekozen worden uit 16, 32 of 64 GB.

Dit laatste kan overigens worden uitgebreid met een microSD-kaartje. Er is een energiezuinige octacore-processor aanwezig en een grote accu met een vermogen van 2600mAh. Er zit verder nog een 13 megapixel-camera op de Galaxy S4 en een front-facing-camera van 2 megapixel.

Introduceerde Samsung met de Galaxy S III een functie die in de gaten houdt of de gebruiker naar het scherm kijkt, de S4 gaat nog een stapje verder. De telefoon beschikt namelijk over Smart Scroll, wat betekent dat de camera aan de voorzijde ziet waar de gebruiker op het scherm aan het lezen is. Wordt de onderkant van het scherm bereikt, dan zal de pagina automatisch naar beneden scrollen.

Air View

Smart Pause is een andere functie van de front-facing-camera. Deze zorgt ervoor dat video’s pauzeren wanneer de gebruiker zijn ogen van het scherm haalt. Ook brengt Samsung de Air View-feature naar de Galaxy S4. Dit zorgt ervoor dat het scherm op de vinger reageert voordat deze het scherm raakt. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om previews te zien van foto’s of video’s in een bepaalde map door een vinger vlak boven het scherm te houden.

De Galaxy S4 zal wereldwijd 4G-netwerken ondersteunen, waarbij Samsung claimt alle gebruikte frequenties te dekken. Naast standaard zaken als wifi en Bluetooth, heeft Samsung ook een infrarood-sensor ingebouwd. Dit stelt het toestel in staat om gebruikt te worden als afstandsbediening voor de tv.

Samsung brengt de Galaxy S4 eind april op de markt. De fabrikant spreekt over een lancering in 155 landen, maar onduidelijk is nog of het hier om een gefaseerde uitrol gaat. De S4 krijgt een adviesprijs van 699 euro mee.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.