‘iTV wordt Apple’s Ultra HD tv-avontuur’

27 maart 2013Leestijd: 2 minuten

Bronnen melden aan website DigiTimes dat de iTV, het televisieproject van Apple, Ultra HD ondersteunt, evenals bewegings- en stembediening. Verwacht wordt dat de iTV eind dit jaar of begin 2014 op de markt verschijnt.

Apple was volgens diverse geruchten al langere tijd in onderhandeling met Foxconn voor de productie van de televisietoestellen, maar DigiTimes meldt woensdag dat Apple inmiddels ook naar andere leveranciers kijkt.

Hierbij is ook LG in beeld als massaproducent van Ultra HD-beeldschermen. Als het LG lukt om halverwege 2013 voldoende schermen af te leveren, is de kans groot dat de iTV nog in 2013 – op tijd voor de feestdagen van december – verkrijgbaar zal zijn. De televisie zal met zijn Ultra HD-ondersteuning een resolutie krijgen van 3840 x 2160 pixels.

Menukaart

De iTV moet een televisie worden waarop gebruikers met behulp van een menukaart zelf een keuze kunnen maken uit een breed content-aanbod. Consumenten krijgen hierdoor meer vrijheid en bepalen zelf wanneer ze bepaalde programma’s of films willen kijken. Dit zou dan ook het punt zijn waarop de iTV zich onderscheidt van andere Smart TV’s.

Apple probeert momenteel deals te sluiten met verschillenden mediabedrijven om content op het apparaat aan te kunnen bieden, zo melden de bronnen. Het in handen krijgen van de juiste rechten kan echter tot problemen leiden voor een internationale lancering, aangezien het bedrijf in veel landen andere rechten moet zien te bemachtigen.

Voor welk bedrag de iTV te koop zal zijn is nog niet bekend, al is wel duidelijk dat het apparaat niet goedkoop zal worden. Analisten noemen prijzen tussen de 1.000 en 2.000 euro. Apple zelf heeft tot op heden nog niets losgelaten over het project.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.