‘iPhone 5S verschijnt in derde kwartaal’

21 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Onderdelen voor de iPhone 5S zullen vanaf eind mei aangeleverd worden bij Apple. De nieuwe iPhone verschijnt vermoedelijk in het derde kwartaal. Dat schrijft website DigiTimes op basis van bronnen die bekend zouden zijn met de plannen.

De iPhone 5S krijgt onder meer een snellere processor en een betere camera dan Apple’s huidige vlaggenschip, zo melden de bronnen. Deze berichten komen overeen met eerdere geruchten rond de nieuwe iPhone, een toestel dat enkel aan de binnenkant over verbeteringen zal beschikken.

Lancering iPhone 5S

Als toeleveranciers in mei over de brug komen met de onderdelen voor de iPhone 5S, kan de telefoon in juli of augustus in de winkels liggen. Verwacht wordt dat Apple in het eerste kwartaal na de lancering tussen de 25 en 30 miljoen toestellen gaat verschepen. Minder dus dan de 45 miljoen units die er in het vierde kwartaal van 2012 bij Apple van de productieband rolden.

Apple zelf heeft uiteraard nog niets prijsgegeven over de volgende iPhone. Verwacht wordt dat het nieuwe toestel enkele weken voor de lancering zal worden aangekondigd tijdens een speciale persconferentie. Er bestaat ook een kleine kans dat Apple de WWDC-conferentie in juni aangrijpt voor de introductie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.