stijl

Turkse mediawaakhond: videoclip lokt homoseksualiteit uit

08 mei 2014Leestijd: 1 minuut

De Turkse mediawaakhond RTÜK is gevallen over de videoclip van zangeressen Shakira en Rihanna. De clip zou te erotisch zijn en homoseksualiteit bij kinderen kunnen oproepen.

Zenders die de videoclip toch uitzenden, kunnen een boete verwachten die kan oplopen tot 44.000 euro, meldt de Turkse krant Hürriyet Daily News.

Rapport

Hoewel bijna niemand meer opkijkt van de sensuele bewegingen in videoclips, denkt RTÜK daar heel anders over. In de clip van het nummer Can’t Remember to Forget You zijn de vrouwen schaars gekleed en liggen ze samen op bed.

Ongepast, vindt de Turkse mediawaakhond. De maker van het rapport over de clip beschrijft de videoclip als volgt: ‘In de muziekvideo ligt Shakira op bed met haar handen tussen haar benen. Beide vrouwelijke artiesten liggen samen halfnaakt op bed en kruipen dicht tegen elkaar aan.’

Verder liggen de vrouwen op momenten in de clip met de rug tegen elkaar aan, en ze bewegen ritmisch en uitdagend op de muziek.

Erotisch

RTÜK vindt het allemaal maar niets: ‘Het moet worden overwogen dat erotisch dansen en bewegen in clips, beelden zijn die homoseksualiteit zouden kunnen uitlokken. Kinderen en jongeren kunnen de beelden als voorbeeld zien.’

Het nummer van Shakira en Rihanna is een internationale hit, en is al meer dan 277 miljoen keer bekeken op YouTube.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.